Ziekte van Bell

Heb je een vraag of verhaal maar bestaat er nog geen forum waar dat thuishoort? Dan kun je die hier stellen of vertellen!
Acuvitae
Newbie
Newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jun 2016, 11:32

16 jun 2016, 14:09

Beste mensen,

Sinds 1993 werk ik op revalidatie gebied. Tot 2008 werkte ik als kinderarts in het Rehabilitatie centrum in Rusland en sinds 2011 werk ik als acupuncturist in mijn praktijk in Amsterdam. Mijn specialisatie is perifere neuropathie. In Nederland werk ik voornamelijk met aangezichtsverlamming van Bell en ben verrast, dat rehabilitatie hier alleen bij het opstaan van synkinesen begint, terwijl vroegere behandeling deze restverschijnselen kunt voorkomen.
Er zijn twee rehabilitatie fase bij de Ziekte van Bell - de eerste fase begint vanaf 5 - 7de dag van de ziekte en bevat gezichtsoefeningen, tapen, massage en acupunctuur. Tijdens de oefeningen leert de patiënt hoe hij door het ademen of slikken of in de bepaalde richting kijken spierbeweging aan de aangedane zijde kan bevorderen. De gezonde deel tijdens deze oefeningen moet minimaal aan het werk zijn. Met de tape kan gezicht in symmetrische positie gezet worden, dat geeft de aangedane zijde meer ruimte om te herstellen. Massage en acupunctuur versterken doorbloeding in probleemzone en creëren betere conditie voor zenuwherstel.
De tweede fase is op restverschijnselen gericht. Het bestaat uit mimetherapie, die helpt om hyperactieve spieren te ontspannen en onvrijwillige bijbewegingen te verminderen. Iets later kunnen de andere opties zoals botox injecties of chirurgische behandeling besproken worden met de patient.
Ik zou graag vragen van de patiënten met de Ziekte van Bell willen beantwoorden.

Met vriendelijke groeten,
Margarita Petrova
Acupunctuurpratijk Acuvitae
http://www.acuvitae.nl
http://www.bellseparese.nl
Plaats reactie