Bekkenpijn!

Heb je een vraag of verhaal maar bestaat er nog geen forum waar dat thuishoort? Dan kun je die hier stellen of vertellen!
Gesloten
Gebruikersavatar
Marisol
Hero Member
Hero Member
Berichten: 697
Lid geworden op: 17 jan 2010, 16:31

31 mei 2013, 19:11

Kan iemand me vertellen hoe bekkenpijn ontstaat?
Ben behoorlijk gehandicapt, kan zelf al jaren niet plassen, maar nu heb ik na een nierbekontsteking bekkenpijn en niet een klein beetje ook.

Ben inmiddels 66 hoe ontstaat dat nou plotseling.vktriest


Moet naar een therapeute volgende week, dus ik wacht het maar af!
Heb een chronisch pijn-syndroom en nu dit weer!
Heb het helemaal gehad momenteel!
Een warme groet van Marisoll.
Mystique1983
Newbie
Newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 15 jul 2013, 13:27

18 jul 2013, 00:25

Bekkenpijn over het algemeen krijg je van teveel doen op een dag, of slechte/verkeerde schoenen dragen. Of een slecht/oud matras. Dit is even wat ik zo uit hoofd weet.

Wat bekkenpijn echt is kunt u beste even op google uitzoeken dit heb ik er even voor u afgehaald:

ekkenpijn komt voort uit problemen in de beweeglijkheid van de bekkengewrichten. Dit kan betekenen dat er te weinig beweging ontstaat, een zogenaamde blokkade of hypomobiliteit, of dat er sprake is van teveel beweeglijkheid, ofwel instabiliteit of hypermobiliteit. Bij te veel beweging wordt meestal de term instabiliteit gebruikt als er ook daadwerkelijk klachten zijn.

Een blokkade kan ontstaan door een verkeerde beweging. Er wordt bijvoorbeeld plotseling over een bepaalde grens heen bewogen. Tevens is er de plausibele verklaring dat een blokkade kan ontstaan bij verkeerd spiergebruik. Bepaalde spieren trekken dan harder aan het bekken dan andere, waardoor de balans zoek is en het bekken op een gegeven moment vast komt te zitten. Zowel de spieren als het gewricht zelf kunnen hiervoor dus verantwoordelijk zijn.

Instabiliteit ontstaat in de meeste gevallen tijdens of na de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap worden de bekkenbanden vanaf de derde maand steeds weker tot aan de bevalling. Dit is een natuurlijk proces, anders zou het kinderhoofdje namelijk nooit door de relatief nauwe bekkenuitgang geboren kunnen worden. Echter bij bepaalde vrouwen kan het zijn dat onder deze omstandigheden er een verschuiving in een van beide bekkenhelften ontstaat. Deze zogenaamde 'verwringing' zorgt ervoor dat de bekkenbanden en omringende spieren overbelast raken. Vaak zijn voor het ontstaan hiervan al bepaalde risicofactoren aan te wijzen, zoals een eerder trauma of een geschiedenis van eerdere rug- en/of bekkenklachten aanwezig. Gelukkig gaat de bekkeninstabiliteit en daarmee gepaarde pijnklachten bij de meeste vrouwen weer gewoon over. Een percentage van 25% heeft en houdt aanzienlijke klachten. Na 2 a 3 jaar heeft nog maar 3 procent van de vrouwen die tijdens hun zwangerschap klachten hebben gekregen last van hun bekken. Vaak is bij blijvende klachten therapie noodzakelijk.

Een andere verklaring voor bekkeninstabiliteit zou het herhaaldelijk trekken van de liesspieren aan het schaambeen zijn. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij voetballers die met het 'schietbeen' vanuit de heup-/liesspieren krachten op het schaambeen overbrengen. Indien de buikspieren niet voldoende actief zijn, krijgen de liesspieren de kans het bekken te verschuiven. Het is voorstelbaar dat dit op een gegeven moment tot instabiliteitsklachten lijdt. Soms is een combinatie van beide mogelijk: Een blokkade als gevolg van instabiliteit in hetzelfde gewricht, of instabiliteit aan de ene kant en een blokkade aan de andere kant. Een grondig stands- en bewegingsonderzoek is noodzakelijk om deze veranderingen aan te tonen.

Veel sterkte verder met alles!

Groetjes
Gebruikersavatar
Invisible
Hero Member
Hero Member
Berichten: 2646
Lid geworden op: 09 feb 2007, 16:28
Contacteer:

25 aug 2013, 22:06

@marisol
bekkenpijn/instabiliteit kan door diverse dingen ontstaan.
soms is het hormonaal maar het kan ontstaan door bijv een val,etc.
indien je veel bekkenpijn hebt wil ik je als ervaringsdeskundige adviseren om een goede bekken therapeut te zoeken die je kan helpen.
ga aub niet naar een gewone fysio maar echt naar een gespecialiseerd iemand.

groetjes
Invisible
Gebruikersavatar
Marisol
Hero Member
Hero Member
Berichten: 697
Lid geworden op: 17 jan 2010, 16:31

08 sep 2013, 19:56

Hey Invesible.
Veel dank voor het meedenken.
Omdat ik veel pijn had,en bijna niet goed kon lopen, hebben ze me doorgestuurd naar de bekkenfysio.
Zonder succes.
Ben nu weer naar de accupunturist, meer succes gelukkig.
Er helpt verder niets voor conversie. Het is niet anders.
Warme groet van Marisol. :wub:
Gebruikersavatar
kiwi
Hero Member
Hero Member
Berichten: 4822
Lid geworden op: 21 mar 2008, 22:11

08 sep 2013, 20:39

Ik ga voor je duimen dat het goed helpt!
Gebruikersavatar
Marisol
Hero Member
Hero Member
Berichten: 697
Lid geworden op: 17 jan 2010, 16:31

09 sep 2013, 19:27

Lief van je Kiwi.
Heb er wel ervaring mee, maar elke periode is gewoon anders.
Ik ga voor meer energie en minder pijn, zonder medicatie.
Lieve groetjes Marisol. respect1
Gesloten