Pagina 1 van 1

ziektewet in de WIA

Geplaatst: 24 nov 2020, 11:06
door PieterM
Hallo medeforumleden,

Heb een vraag, ben onlangs in de ziektewet terechtgekomen terwijl ik een WIA uitkering heb. Ben voor 78% afgekeurd en ontvang inmiddels een LAU. Heb een baantje van 12 uur gevonden en verdien net iets meer dan de voorgeschreven 50% van mijn restverdiencapaciteit.
Normaal is het toch zo, dat als je werkt, je 70% moet inleveren van het verdiende loon en 30% mag je houden bovenop je uitkering (werken loont). met andere worden verdien je meer lever je meer in en verdien je minder gaat je uitkering weer omhoog. Mits je maar aan je verplichting van je restverdiencapaciteit voldoet.

Nu echter in de ziektewet ontvang ik 70% van dat 12 uur baantje en dat ontvangt mijn werkgever van het UWV omdat ik een no- risck polis heb. Maar ik wordt nu niet aangevuld bij mijn Wia uitkering? maar kom nu wel ineens 30% tekort.

Wie kan mij daar iets over vertellen?

groetjes PieterM

Re: ziektewet in de WIA

Geplaatst: 25 jan 2021, 14:38
door PieterM
Hallo Medeforumleden,

Hier weer even een bericht over het UWV en mijn vraag. Heb bericht gehad nadat ik toch maar weer de telefoon heb moeten pakken. Het is zo dat ik niet aangevuld wordt vanuit de WIA want zij handteren de inkomsten die ik had, voordat ik ziek werd. En daar houden ze rekening mee het WIA voorschot bedrag.

Zij krijgen iedere drie maanden van de belastingdienst de cijfers door wat ik verdiend heb en zouden dat normaliter verrekenen, echter nu niet omdat ik een ziektewet uitkering krijg. En daar zit de bottelnek, die ontvangt mijn werkgever via de zogenaamde no-risck polis 70% en betaald deze dan ook uit aan mij.

Eigenlijk raar ze kunnen toch zien dat ik geen vol salaris ontvangen heb werkgever?

Dus krijg ik 30% minder loon. en wordt niet aangevuld door de WIA.

Leuk hé werken loont, maar je moet niet ziek worden.

Groetrjes Pieter