Pagina 1 van 1

korting tw

Geplaatst: 01 mei 2019, 12:19
door hubertus1968
hoop dat die hier goed staat
wanneer men in de wao zit hebben sommige een tw wanneer je ook nog bijstand nodig hebt ivm te weinig uitkering gaat er dan de tw af of gekort worden of blijf je de uitkering plus tw houden en word de bijstand aangevuld tot minimum uitkering ?

Re: korting tw

Geplaatst: 02 mei 2019, 09:59
door uwv_webcare
Hallo hubertus1968,

Hij staat hier goed :) . Goede vraag hoe het zit met onze toeslag en de bijstand via de gemeente, als je met de WAO-uitkering onder het sociaal minimum komt.

Je kunt bij ons een toeslag aanvragen als je totale inkomen lager is dan het sociaal minimum dat voor jouw leefsituatie geldt.
Hier vind je de voorwaarden voor een toeslag op je uitkering.

Heb je geen recht op een toeslag via ons? Of kom je met je uitkering+toeslag nog steeds onder het sociaal minimum?
Dan kun je kijken of je in aanmerking komt voor een (aanvullende) bijstand via de gemeente.

Het handigst is om eerst de toeslag bij ons aan te vragen. Daarna kun je bij de gemeente een bijstand aanvragen, als je totale inkomen lager is dan het sociaal minimum voor jouw situatie.

Ik wens je een fijne dag!

Met vriendelijke groet,

Nelleke
UWV Webcareteam

Re: korting tw

Geplaatst: 02 mei 2019, 11:39
door hubertus1968
ja oke maar ik bedoel met wanneer al beide van de uwv hebt wao en tw en je vraagt aanvullende bijstand aan word dat weer bij de uwv gekort op de tw

Re: korting tw

Geplaatst: 15 mei 2019, 15:24
door hubertus1968
alweer 14 dagen geleden reactie geplaatst maar alweer geen antwoord op de op de loonstrook staan inhoudingen maar welke inhoudingen zijn het

Re: korting tw

Geplaatst: 16 mei 2019, 16:32
door uwv_webcare
Hallo hubertus1968,

Sorry , ik zie nu dat je nog een reactie van ons tegoed hebt.

Je vraagt je af of wij de (aanvullende) bijstandsuitkering verrekenen met de toeslag op je WAO-uitkering.

Een toeslag van ons is een 'voorliggend recht'. Dit betekent dat de gemeente eerst aan je zal vragen of je al een toeslag bij ons hebt aangevraagd.
Pas als je met de WAO-uitkering en toeslag onder het sociaal minimum komt, zal de gemeente gaan kijken of zij je kunnen aanvullen via een bijstandsuitkering.

Kom je met de WAO-uitkering en toeslag onder het sociaal minimum dat in jouw situatie geldt? En heb je daarom een bijstandsuitkering bij de gemeente aangevraagd?
In deze situatie gaan wij je aanvullende bijstandsuitkering niet verrekenen met de toeslag op je WAO-uitkering.

Geef altijd met het wijzigingsformulier aan ons door, als er iets in je inkomen verandert. Vergeet ook niet om de gemeente hierover te informeren, als je een bijstand via hen ontvangt.

Staat er op je WAO-betaalspecificatie een inhouding?
Om te kijken hoe het met deze inhouding zit, moeten wij je gegevens raadplegen. Je kunt deze vraag daarom het beste telefonisch of via een bericht in Mijn UWV stellen. Mijn collega's kijken het graag in je gegevens na.

Met vriendelijke groet,

Nelleke
UWV Webcareteam

Re: korting tw

Geplaatst: 16 mei 2019, 17:24
door hubertus1968
Huh euh ja daar staan zeker inhoudingen die is bijna net zo hoog als de rw en ja via de site heb ik ook geprobeerd gehad en nee geen antwoord maar dat geeft niks ben dit gewend.
In ieder geval bedankt