Definitieve uitslag wia-aanvraag te laat

Stel uw vraag aan het UWV Webcare team
Plaats reactie
netje
Newbie
Newbie
Berichten: 12
Lid geworden op: 04 jan 2017, 10:54

27 dec 2017, 14:38

Wie kan mij advies geven over het volgende:
1 november jl. wia-aanvraag gedaan. Bevestiging ontvangen dat UWV mij uiterlijk 27 december 2017 (vandaag) laat weten of ik een wia-uitkering krijg. Begin vorige week (toen pas) bij verzekeringsarts geweest. Heb hem ook gewezen deadline van 27 december. Vandaag zelf maar gebeld met UWV: eea is inderdaad vertraagd en uiterlijk 24 januari 2018 ontvang ik bericht of ik een wia-uitkering ontvang of niet. Heb gezegd dat dit veel te laat is: half februari stopt mijn ziektewetuitkering (ban dan nl. 2 jaar ziek) en wat moet ik dan financieel. Nou, ik kan een voorschot krijgen, maar daar schiet ik niets mee op. Ik wil nu weten wat ik straks eventueel ontvang. Kan nl. niet van de wind leven. Heeft iemand een suggestie wat ik kan doen om eea te bespoedigen. De mevrouw van het UWV vertelde me dat ik online een klacht kan indienen maar als afhandeling daarvan net zo snel gaat als mijn wia-aanvraag .......
Bedankt alvast voor de reacties,
netje
socrates
Full Member
Full Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 30 okt 2016, 09:31

28 dec 2017, 02:14

Indien UWV niet binnen de wettelijke termijn reageert kun je UWV in gebreke stellen. Ze hebben dan twee weken de tijd om alsnog een beslissing te nemen. Doen ze dat dan nog niet, dan heb je recht op schadevergoeding en moet UWV je een dwangsom betalen.

Je kunt dit forulier gebruiken: https://www.uwv.nl/particulieren/overig ... beslissing

Beslsist UWV dan nog niet dan kun je evnetueel rechtsreeks in beroep gaan bij de rechtbank.
Gebruikersavatar
uwv_webcare
Hero Member
Hero Member
Berichten: 1404
Lid geworden op: 03 aug 2010, 15:16
Contacteer:

28 dec 2017, 13:27

Hallo netje,

Wat vervelend voor je dat je niet op de beloofde dag de uitslag kreeg. Je had in dat geval een brief horen te krijgen waarin met reden was vermeld dat de uitslag op je aanvraag later zal komen. Excuus voor deze situatie! Socrates wijst terecht op de volgende link:

https://www.uwv.nl/particulieren/overig ... beslissing

Die kun je gebruiken als je het niet eens bent met de gang van zaken. Als alternatief kun je ook een bericht sturen via Mijn Berichten op Mijn UWV: http://bit.ly/1szEe8u Je kunt dan daarin vragen om uitleg aan het kantoor dat je aanvraag behandelt. Je kunt via deze manier ook een voorschot vragen als je dat wilt.

Met vriendelijke groeten,
Harold
UWV Webcare Team
netje
Newbie
Newbie
Berichten: 12
Lid geworden op: 04 jan 2017, 10:54

28 dec 2017, 17:25

Beste Socrates en Harold,

Bedankt voor de informatie en tips. Ik zal deze opvolgen maar neemt niet weg dat ik de komende periode nog veel onzekerheid heb. Moet nl. ook nog een gesprek hebben met de arbeidsdeskundige wat ook op zich laat wachten.

Mvrgr,
netje
Plaats reactie