Loverboys en hun werkwijze

Kinderziekten, opvoeding, zwangerschap, vlinders
Gesloten
Gebruikersavatar
Invisible
Hero Member
Hero Member
Berichten: 2646
Lid geworden op: 09 feb 2007, 16:28
Contacteer:

13 sep 2009, 11:44

Tactiek van loverboys
Een loverboy wil geld verdienen. Hij doet dat door een meisje in de prostitutie te brengen. Op die manier verdient hij geld aan haar. Of hij sluit leningen en telefoonabonnementen af op haar naam. Er zijn ook loverboys die hun meisje als drugskoerier laten werken.

Een loverboy gebruikt verliefdheid en verleiding om het meisje zover te krijgen dat ze doet wat hij wil. Hij neemt verkering met een meisje, om haar vervolgens financieel uit te buiten. In het begin is hij heel lief. Hij doet alles om het haar naar de zin te maken. Hij verwent haar met aandacht, cadeaus en lieve woorden, en doet alsof hij verliefd is. Zo palmt hij haar langzaam in.

Soms speelt verliefdheid geen rol. De meiden laten zich dan inpalmen omdat hij stoer is, of omdat ze graag bij zijn groep willen horen. Ook komt het voor dat een meisje gechanteerd wordt met webcamopnamen, of met foto's die gemaakt zijn terwijl ze seks had met haar loverboy. En er zijn loverboys die hun meisje veel drugs geven, of direct geweld gebruiken, om haar te laten doen wat zij willen.
Een loverboy zoekt zijn meisjes bij middelbare scholen, op bus- en treinstations, in koffieshops en discotheken. Ook bij opvanghuizen en woongroepen probeert hij meisjes te ronselen. En niet te vergeten in chatrooms op Internet.

Loverboys op Internet
Loverboys proberen via chatrooms meiden zoals jij voor zich te winnen. Een loverboy kiest vanachter zijn computer jou uit, en zoekt contact met je via de chat. Hij doet alsof hij je begrijpt, en al gauw wisselen jullie persoonlijke informatie uit. Na een tijdje volgt er een date, waar jullie elkaar ontmoeten en jij verliefd op hem wordt.

Trap er niet in!
Bijna de helft van de meiden met een online profiel wordt wel eens benaderd door zogenaamde modellenbureaus. Met vragen als 'Laat je buikje even zien', 'Ik wil je borsten zien, je BH mag je aanhouden' en 'Je bent wel een beetje preuts voor een model' wordt stapsgewijs het meisje gedwongen naakt te poseren voor de webcam. Deze beelden worden vastgelegd en later gebruikt om haar te chanteren.

Waar moet je op letten bij het chatten?
Geef nooit je adres en telefoonnummer als je niet zeker weet wie de persoon aan de andere kant is. Geef ook je emailadres niet aan andere chatters.
Wees voorzichtig met webcammen. Zet je webcam niet aan voor personen die je niet kent. De persoon aan de andere kant kan de beelden opslaan en bewaren. Zo kan hij jou aan andere personen laten zien. Om dit te voorkomen kun je beter niet cammen met vreemden.
Zorg voor een goed wachtwoord. Je (bij)naam, sportclub of huisdier is makkelijk te raden. Verzin een wachtwoord dat lastig te raden is en gebruik bijvoorbeeld ook cijfers of leestekens tussendoor.

Wat doe je als je lastig gevallen wordt?
*Negeren
Je kunt andere chatters negeren als ze priv? met je willen gaan. Hiervoor gebruik je de 'negeer' of 'ignore'-knop.
*Waarschuw de moderator
De meeste chatsites hebben moderators. Zij houden toezicht en kunnen chatters waarschuwen en uit de chatroom gooien. Zijn er geen moderators aanwezig in de chatroom? Dat betekent: onveiliger chatten.
*Dien een klacht in
Naast het waarschuwen van de moderator is het vaak mogelijk om een klacht in te dienen bij de chatsite. Dit doe je door op de klachtbutton te klikken.

Is het meisje eenmaal gevallen voor haar loverboy, dan probeert hij haar afhankelijk van hem te maken. Bijvoorbeeld door een wig te drijven tussen het meisje en haar omgeving. Het meisje is zo verliefd, dat ze alles zal doen om het haar loverboy naar de zin te maken. Langzaam raakt ze steeds verder verstrikt in zijn net.
Door het meisje regelmatig mee te nemen naar de rosse buurt, en door haar over te halen om seks te hebben met zijn vrienden, verlaagt de loverboy de drempel naar prostitutie.

Is het meisje volledig afhankelijk, dan verandert zijn houding. Onder het mom van geldgebrek of een openstaande schuld, zet hij het meisje onder druk om tegen betaling met anderen naar bed te gaan. Een argument daarbij is dat het nu 'tijd is om de cadeaus terug te betalen'.
Bij allochtone meisjes chanteert een loverboy haar soms door haar te ontmaagden. Voor allochtone meisjes uit gelovige gezinnen is de weg terug dan vaak afgesloten. De eer van de familie staat immers op het spel.

Als het meisje eenmaal in de prostitutie werkt, wordt ze scherp in de gaten gehouden, bedreigd en gemanipuleerd. Loverboys deinzen er niet voor terug om geweld te gebruiken om ervoor te zorgen dat hun meisje niet wegloopt.

Wat kan je doen?
Alert blijven! Slachtoffers durven er meestal niet over te praten, maar ze laten wel merken dat er iets aan de hand is. Door bijvoorbeeld grenzen op te zoeken of van huis te lopen.
In de beginfase zijn slachtoffers nog benaderbaar. Ken jij iemand waarvan je vermoedt dat ze wordt ingepalmd door een loverboy? Dan kun je het volgende doen:

Zoek informatie op.
*Praat met het meisje over je vermoedens. Maak haar hierbij geen verwijten.
*Kraak het vriendje niet af.
*Misschien wil ze niet meteen met je praten. Heb dan geduld en probeer het wat later nog eens.
*Geef het meisje de ruimte om zelf te beslissen of ze haar vriendje wil blijven zien.
*Probeer altijd contact met haar te houden.
*Laat merken dat ze zich niet hoeft te schamen voor wat er gebeurd is.
*Stimuleer het meisje om hulp te zoeken.

Het kan natuurlijk zijn, dat het vriendje waar je je zorgen over maakt geen loverboy is. Er kunnen andere verklaringen zijn voor haar gedrag.

Als blijkt dat het meisje al in de prostitutie werkt en uitgebuit wordt door haar loverboy, dan is het vaak lastig om met haar te communiceren. Eenmaal in de prostitutie trekt het slachtoffer vaak een muur om zich heen.
Probeer altijd, ook in deze situatie, contact met haar te houden. Laat haar weten dat de weg terug naar jou open ligt, en stimuleer haar om hulp te zoeken

Hoe herken je een slachtoffer?
Alle meisjes lopen risico, want elke puber wil immers aandacht en zich mooi voelen. Toch lopen sommigen meer risico dan anderen. Er zijn een paar symptomen die erop kunnen duiden dat een meisje onder invloed van een loverboy staat.

Jonge slachtoffers hebben gemeen dat ze vaak:
*in de puberteit zitten
*niet sterk in hun schoenen staan
*uit gebroken gezinnen komen, waarin geen of een 'verkeerde' vader aanwezig was
een ontwrichte jeugd hebben gehad, bijvoorbeeld door mishandeling of seksueel misbruik
meestal lager opgeleid zijn
*Woonplaats, afkomst of huidskleur zijn niet bepalend. Het overkomt zowel Marokkaanse pubers uit de stad, als blonde Hollandse meisjes uit de provincie.

Meisjes met een loverboy als vriend veranderen ineens. Het kan zijn dat ze..
*zich heel uitdagend gaan gedragen
*ineens veel geld uitgeven
*plotselinge huilbuien krijgen
*thuis veel problemen hebben
*het onderwerp prostitutie vermijden
*in de ban raken van het (Islamitische) geloof van hun vriendje

Hoe herken je een loverboy?
Loverboys ogen charmant, hebben een zekere arrogantie, een robuuste, trotse uitstraling, zijn goed gekleed, dragen gouden sieraden en maken indruk door hun rijkdom. Kortom: jongens waar meisjes graag mee gezien worden.

Gemiddeld genomen zijn ze iets ouder zijn dan hun slachtoffer en relatief vaak van Marokkaanse en Antilliaanse afkomst. Dit neemt niet weg dat er ook Nederlandse of Turkse loverboys actief zijn. Een aantal van hen is bekend bij de politie, en zijn eerder opgepakt voor diefstal of drugshandel.

Advies- en meldpunten Loverboys
Bij deze advies- en meldpunten kunnen slachtoffers van loverboys (en trouwens ook hun omgeving) terecht voor informatie, advies, doorverwijzing en een luisterend oor. De meeste meldpunten zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Advies- en Meldpunt Loverboys Frysl?n: 0900 - 567 567 8
Meldpunt Loverboys Overijssel: 038 - 426 83 43
Meldpunt Loverboys Zwolle: 038 - 426 83 43 / 0900 433 33 33
Meldpunt Jeugdprostitutie Noord-Brabant: 0900 - 122 44 44
Meldpunt Jeugdprostitutie Eindhoven: 0900 - 1 000 111
Meldpunt Loverboys Tilburg: 0900 - 321 321 0
Meldpunt Loverboys Zeeland: 06 - 22 55 17 93

Voor meer informatie en meldpunten zie;
Wees op je hoede voor loverboys
Gebruikersavatar
Martin
Jr. Member
Jr. Member
Berichten: 76
Lid geworden op: 07 sep 2009, 07:07
Contacteer:

05 okt 2009, 09:35

Ik ben het boek "Echte mannen eten geen kaas" van Maria Mosterd aan het lezen. Ik ben nog maar net begonnen maar wat ik van dit boek verwacht is dat je een reeel beeld krijgt van de werkwijze van de loverboys en de gedachten van het slachtoffer.
http://www.stinafo.nl Stichting Nationaal Fonds ?het gehandicapte kind?
Stinafo is een onafhankelijke organisatie die gehandicapte en chronisch zieke kinderen helpt grenzen te verleggen. Met hulpmiddelen en aanpassingen ?n met onderzoek naar methoden die handicaps kunnen verlichten.
Gebruikersavatar
Invisible
Hero Member
Hero Member
Berichten: 2646
Lid geworden op: 09 feb 2007, 16:28
Contacteer:

30 okt 2009, 10:49

ROTTERDAM - Loverboys lijken sociale netwerksites, jongerensites en chatboxen steeds vaker te gebruiken in hun zoektocht naar slachtoffers.

Uit een onderzoek van de politie in Rotterdam en de Universiteit Utrecht blijkt dat in de helft van de zaken de slachtoffers via internet worden geworven.

Volgens de onderzoekers is er een grote overeenkomst tussen de manier waarop pedofielen en loverboys op het internet te werk gaan. Via zoekmachines zoeken ze hun slachtoffers op leeftijd, geslacht, woonplaats, hobby's en eventueel opleidingsniveau uit.


Kwetsbaarder
Volgens de onderzoekers zijn de meisjes op internet nog kwetsbaarder. De loverboys kunnen meer controle uitoefenen en er zijn geen derden die het contact kunnen verstoren.

Bovendien geven de meisjes zich via internet sneller bloot. Soms letterlijk, waardoor de loverboys hun slachtoffers kunnen afpersen.

De onderzoekers stellen dat het internet uitermate geschikt is voor taboes als jongensprostitutie en de exploitatie van minderjarigen. De slachtoffers worden op tal van manieren uitgebuit, waaronder drugshandel, het afsluiten van leningen en telefoonabonnementen en het huren van auto's op de naam van het slachtoffer.

Mensenhandel
De loverboys richten zich volgens de onderzoekers dus niet alleen op mensenhandel, maar kijken waarmee ze het gemakkelijkste en meeste geld mee kunnen verdienen.
De uitkomsten van het onderzoek zijn bij de bestrijding van mensenhandel. De politie Rotterdam-Rijnmond gaat meer 'surveilleren' op het internet op zoek naar dergelijke praktijken.

Bron;nu.nl
Gesloten