functionele obstipatie kind

Kinderziekten, opvoeding, zwangerschap, vlinders
Plaats reactie
danielle1973
Newbie
Newbie
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 aug 2015, 11:40

26 aug 2015, 15:07

Goedemiddag,

Mijn dochter van inmiddels 11 jaar heft sinds ruim anderhalf jaar een groot probleem.Het begon jan 2014 op een maandagochtend wilde de deur uit gaan naar school toen mijn dochter zei oo mam even wachten ik moet poepen.Zo gezegt zo gedaan in de middag werd ze niet lekker en kreeg extreme heftige buikpijn. In de avond in ziekenhuis terecht gekomen waar bleek ophoping van ontlasting in buik, kreeg toen volgende dag haar eerste hoge spoeling en macrogol mee naar huis.Afspraak voor na een week.na spoeling erge opluchting maar na week nog geen ontlasting gehad dus weer erg ziek pijn en dikke buik. Weer hoge spoeling en klysma, medicatie en afspraak poeppoli.Na 9 dagen geen ontlasting met spoed opgenomen en 3 weken in ziekenhuis door gebracht. Maanden daarna verschillende bekkenbodem therapieen gehad en psychologen en onderzoeken nog steeds niet zelfstandig ontlasting gehad na half jaar over gegaan naar thuis spoelen met peristeen systeem, hele opluchting minder pijn en Eigen controle om toch haar ontlasting kwijt te raken.kreeg verschillende behandelingen daar naast zoals buik massage`s, fysio en medicatie, dieten enzovoort.Laatste half jaar gestart met studie medicatie uit amerika vanuit ziekenhuis maar zonder resultaat.Over 2 weken is dat afgerond en dan is het klaar artsen denken dat haar darmen extreme traag werken en dat de ribbels in je darmen veel meer zijn dan normaal.Wij zijn bezig om weer alternatieve therapieen te beginnen maar zijn ook bezig verschillende forums aan te schrijven op de hoop dat iemand een idee/tip heeft.Enigste wat nog niet gebeurt is is een darm onderzoek maar dat wilt geen arts doen met redden dat ze niets aan zullen treffen. hebben al second opions gehad ook zonder resultaat. Wie kan ons een positief licht puntje geven?

Groetjes..........
Hadassa

23 sep 2015, 11:25

Dag Danielle,

Bij toeval zag ik jouw post. Wat vreselijk voor jullie als ouders, maar vooral voor je dochter dat zij zo in de 'shit' zit. Ik ben de ontwikkelaar van Methode & app SuperPoeper®. Al veel kinderen, waarbij het vooruitzicht en voorspellingen niet goed waren en de kinderen en ouders soms maanden/jaren vast zaten, zijn geholpen door de methode. Misschien kan ik een positieve bijdrage leveren?

Zoals je zelf schrijft, bijna nooit is er een medische oorzaak voor obstipatie/poepproblemen, ook al uit zich dit wel als een fysiek/lichamelijk probleem. Ik begrijp vanuit jouw verhaal dat voordat je dochter last kreeg, poepen wel goed ging? Binnen de methode wordt samen met ouders (zonder kind, omdat het kind vaak al overbelast is) onderzocht welke (onbewuste) redenen het kind zou kunnen hebben voor het ontstaan of continueren van een poepprobleem. Het lijkt mij de moeite waard om te proberen. Als je interesse hebt, neem dan een kijkje op http://www.superpoeper.nl of mail mij via info@superpoeper.nl. Je kunt ook op Facebook kijken (http://www.facebook.com/superpoeper).

Succes, sterkte en hou je taai!

vriendelijke groet,
Hadassa Voet / SuperPoeper®
Plaats reactie