Mijn dochter en cong.torsie scoliose

Kinderziekten, opvoeding, zwangerschap, vlinders
Gebruikersavatar
Kathy2mei73
Newbie
Newbie
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 mei 2014, 17:23

08 mei 2014, 20:33

Hallo iedereen.

Ik weet niet of ik hier op het juiste deel van het forum ben, maar...

Dit wou ik even met jullie delen...

Ik heb een dochter die in maart 17 jaar geworden is. Op haar 13de ben ik eens met haar tot bij een specialist geweest, omdat ze klachten had ivm rugpijn en moeilijkheden met de ademhaling. Dokter wist ons te vertellen dat ze een lichte scoliose had van 18 graden en er niks aan de hand was. Steunzolen en alles was opgelost.
Zo gezegd, zo gedaan.
Heel vaak klaagde ze over rugpijn, maar met zo een zware boekentassen vond ik dat wel normaal.
Nu moet ik wel zeggen, dat mijn dochter eentje is, die meestal joggingbroeken draagt en wijde sweaters, dus ik zag haar heel weinig in t shirt.
3 jaar geleden gingen we voor de eerste keer naar Spanje met zijn allen, en daar zag (en schrok) ik, toen ik haar voor de eerste keer echt in een bikini zag. Na de reis heb ik onmiddellijk gezocht naar een van de beste dokters in belgie. Zo kwam ik bij Prof. M. Terecht. Na onderzoeken kregen we te horen dat ze een bocht had van 50 graden en haar bekkenschijven al toe waren gegroeid. Een corset zou dus niet meer helpen. Ze werd dan ook meteen op een wachtlijst gezet voor een scoliose fusie. Een wachtlijst van Max. Anderhalf jaar. Ik moet jullie niet vertellen denk ik , hoe zenuwslopend zo een wachttijd kan zijn. Mijn dochter werd er deprie van , at niet meer , sliep niet meer, viel van de trap enz... Een klein wrakke dus. Maar in sept , toen ze net naar een nieuwe school was, kregen we het verlossend telefoontje. Nina zou geopereerd worden op 5 nov 2012. De pre operatieve testen onderging ze met een lach....en soms een traan. Maar op 5 nov is ze dan geopereerd. Een operatie van 11u ( voor mij het wachten een hel), een bacterie op haar halscatheter en een longontsteking maakten haar zoooo zwak en ziekjes. Maar hard als ze is, spartelde ze zich erdoorheen en herstelde. Een bezoekje van Ian Thomas was een super opkikker ook . Maar ik ben zo trots op haar :)
En aan alle kinderen die die operatie hadden ( en aan de mama's en papa's ) .... Heel veel respect !

Groetjes, Kathy

Filmpje van mijn dochter kan je bekijken op YouTube, onder de titel Mijn scolioseverhaal.
Plaats reactie