Voorkomen: kinderen kwijt op strand

Kinderziekten, opvoeding, zwangerschap, vlinders
Gesloten
Gebruikersavatar
Desie
Administrator
Administrator
Berichten: 4302
Lid geworden op: 17 dec 2007, 19:26

06 aug 2012, 13:30

De Reddingsbrigade Nederland vraagt ouders met klem goed op hun kinderen te letten als zij een dagje naar het strand gaan, meldt Spits.
Het is 'wachten op ongelukken', aldus directeur Raymond van Mourik.
Hoe zorg jij ervoor dat jouw kind niet zoek raakt tussen het strandgepeupel?

Volgens Van Mourik zou apparatuur als mobieltjes, iPads en laptops de aandacht van ouders voor hun kinderen verslappen. Je dochtertje bouwt vlak voor je een zandkasteel, je kijkt even op je mobiel en het volgende moment zie je haar niet meer.
Zo voorkom je dat dit jou overkomt:

Onthoud wat je kind draagt zodat je hem of haar er in de menigte zo tussenuit pikt. Neem voorzorgsmaatregelen een koop een zwembroek of badpak in een felle kleur.
Benadruk de plek waar jullie liggen: "Kijk, wij liggen tussen de twee gele palen, in het midden. Achter ons ligt strandtent De Zeemeeuw. We hebben een lichtblauwe parasol en mama heeft een roze handdoek."

Maak duidelijke afspraken met je kinderen: "Als je gaat zwemmen laat je het water niet verder komen dan je middel. Je blijft tussen de twee gele palen zwemmen, zodat wij je goed kunnen zien. Je gaat niet te ver uit de buurt."

Spreek een duidelijk punt af: met je kind waar je elkaar ontmoet mochten jullie elkaar kwijtraken

Laat je kind niet alleen achter op het strand t erwijl jullie samen een hapje gaan eten in die leuke strandtent. (Klinkt logisch, maar dit gebeurt toch.

Sta je op van je handdoek, licht je kind dan in of neem je kinderen mee (afhankelijk van leeftijd).

Zorg dat je kind een polsbandje draagt met daarop een 06-nummer en zijn of haar naam. En zorg er natuurlijk voor dat je mobieltje is opgeladen.

Bron: Telegraaf.nl
Gesloten