Vanuit IVA weer "goedgekeurd"

Problemen, verhalen kun je hier lezen en plaatsen
Plaats reactie
Riobinx
Newbie
Newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 aug 2019, 08:21

07 aug 2019, 17:02

23 juli geherkeurd. Deze week krijg ik het raport om vervolgens bezwaar te maken. Terwijl mijn loonbetaling met twee maanden stopt. Ik kan mijn huishouden niet eens doen, kan nauwlijks bij mijn buurtsuper komen of koken, laat staan bij een evt. werkgever....... ik hou mijn hart vast, afgezien dat bepaalde bezittingen kwijt raak. En de toekomst met mijn thaise vriendin mischien onmogelijk gemaakt wordt.
Ik heb veel pijn kan nauwelijks swypen op mijn telefoon..
Mailen gaan nauwelijks, alles gaat schriftelijk (burocratie ten top). Mijn boosheid en emoties in toom proberen te houden..
Er wordt door verzekeringsartsen niet geluisterd. Kon ik gezondheidstechnisch maar een dagje met ze ruilen. Dan wisten ze genoeg om tot een andere beslissing te komen..

Een te lang verhaal om na 16 jaar na een ernstig auto-ongeluk. Deze nachtmerry te beleven..

De rechtbijstand (die ik gelukkig heb) reeds ingeschakeld. Een weg van een lange adem, met onnodig veel pijn en stress...

Daarnaast een afspraak met de neuroloog gemaakt daar kan ik 2 oktober "al" (over twee maanden) terrecht. Om vervolgens 4 weken later in de MRI te kunnen.. hoop dat er iemand de afspraak afzegt en ik er tussen kan, deze lichamelijke pijn is niet te harden. (Kiespijn maal 6)..

Interne klachten wordt weinig mee gedaan, heb wel een klacht ingedient. De ombudsman doet ook weinig las ik. Ik hoop dat burocratisch (gedoogde corruptie) eens stopt. De overheid eens wakker wordt en stopt met deze slopende tegen mensenrechten in gaande praktijken stopt...
UWV uitvoering werknemersverzekering, de naam zou suggereren dat ze er voor de belangen van de (ex)werknemer zouden moeten zijn.. Momenteel ervaar ik de nachtmerrie van het tegendeel....

Zal hier proberen een voortgang/ervaring te delen.. zolang mijn pijn/hoofd dat toelaat.
Door de bomen wordt het bos al minder zichtbaar.. Ik zoek een pad voor een snelle goede uitweg..
Riobinx
Newbie
Newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 aug 2019, 08:21

09 aug 2019, 15:57

Geprobeerd de verzekerindarts cq uwv de procedure te laten stoppen ivm verslechterde gezondheids situatie en incomplete beoordeling. Minesterie wijst naar uwv vice versa.. kastje naar muur politiek (Elkaar indekken)...

Hopen dat mijn advocaten alles nog kunnen herrstellen door bezwaar aan te tekenen zodra volgende week het adviesrapport binnen is...

Wordt vervolgd.
P Jansen
Newbie
Newbie
Berichten: 24
Lid geworden op: 02 okt 2017, 22:33

10 aug 2019, 00:12

weet u zeker dat u een iva uitkering geniet en niet een wao of wga Herkeuring bij iva gebeurt alleen als u heeft aangegeven dat er een verbetering is in uw gezondheid (volgens mij)
Riobinx
Newbie
Newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 aug 2019, 08:21

10 aug 2019, 03:44

Ja dat weet ik zeker. Ik had een wia wga.. vorig jaar heb ik zo'n keuring gehad zoals in de media te lezen was. Op papier. Een art heeft mijn medische dosier toen beoordeeld (geen verpleegkundige) vertelde de arbeidsdeskundige. I val sinds november in een IVA.
Nu moeten van de minister koolmees al die keuringen vesneld opnieuw (voor 12 september). Ik ben blijkbaar 1 van die 2000 zoals in het nieuws te lezen is.

Ik zou aan mijn sterk verslechterde gezondheid moeten denken. Maar wordt genoodzaakt eerst te vechten voor mijn toekomst. Gelukkig heb ik een rechtsbijstandverzekering zodat advocaten het deels over kunnen nemen.

Ik zit eenmaal in die herkeurings sneltrein waarin geen noodrem zit om de procedure stil te zetten. Ik heb over 2 maanden gewoon geen inkomen meer. Met alle gevolgen van dien.
De reeds opgestarte procedure middels advocaten schat ik in op minimaal 3 a 4 maanden. Maar het zou ook zomaar anderhalf jaar kunnen duren voordat ik weer met iva mijn rust kan herpakken.

Na de keuring heb ik 3 dagen niks kunnen doen. Naast dat door de stress mijn gezonheid enorm is achteruit gegaan. Ik kan nauwelijks mijn boodschappen doen bij de buurtsuper. Het koken lukt regelmatog niet, gelukkig kook ik vooruit dus heb ik altijd wel iets in de vriezer dat in de magnetron kan. Ik leef al 16 jaar met veel pijn. Maar ondanks mijn 3 nek operaties en 4 rugoperaties, kan ik volgens de herkeuring wel licht werk doen zoals doosjes inpakken.
Ik vertelde de arbeidsdeskundige nog hoe licht werk moet je kunnen doen. Ik heb 20 jaar vrijwilligerswerk gedaan bij het Rode Kruis. Ik zat in het bestuur. Ik reed dus daar naar toe om te vergaderen. Door de pijn heb ik die mooie hobby zelfs moeten beëindigen.

Ik kan niet eens bij een werkgever komen, laat staan kunnen werken zoals u denk ik wel begrijpt..
P Jansen
Newbie
Newbie
Berichten: 24
Lid geworden op: 02 okt 2017, 22:33

10 aug 2019, 14:57

Ik zou het medisch dossier opvragen en zien te achterhalen of u door een arts of verpleegkundige bent beoordeelt. Maar dat zullen uw juristen al wel gedaan hebben. Lijkt me dat indien u door een arts bent beoordeelt dit niet zomaar teruggedraaid kan worden. Gelukkig heb u een rechtsbijstandverzekering. Ik wens u veel succes en sterkte toe
Riobinx
Newbie
Newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 aug 2019, 08:21

10 aug 2019, 18:32

Ja advocaten vragen alles op.. arbeidsdeskundige heeft al verteld dat een arts mijn iva keuring heeft gedaan.

Ja gelukkig heb ik geen toevoeging nodig. Ik heb gelukkig een rechtsbijstandverzekering. Kan aan mijn herstel werken.

Wel heb ik zelf een klacht neergelegd over de keuringsarts ( als ik uwv met haar naam google, krijg ik geen info over haar enkel meteen een hele rij met rechtzaken)
Daarnaast ligt er een klacht bij het ministerie ivm een foutief beleid/procedure. Ik moet toch ivm terugval van mijn gezondheid en een fout van de keuringsarts (ze heeft niet naar mijn verhaal geluisterd, althans daar niks mee gedaan) het proces stil kunnen leggen. Het rapport was nog niet klaar.

Hopene dat het allemaal goedkomt en mijn betalingen over twee maanden hun dporgang kunnen vinden..

P. Jansen Thanks voor je reactie..
Riobinx
Newbie
Newbie
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 aug 2019, 08:21

11 aug 2019, 15:36

Eerst ff aan mijn gezondheid denken.... rond 16.00 naar de dokterswacht/huisartsenpost. Kijken wat ze tegen de ondragelijke pijn kunnen doen.. enorme zenuwpijn
P Jansen
Newbie
Newbie
Berichten: 24
Lid geworden op: 02 okt 2017, 22:33

19 aug 2019, 11:54

Houd u ons wel op de hoogte hoe dit gaat aflopen ? Ben erg benieuwd. Succes
P Jansen
Newbie
Newbie
Berichten: 24
Lid geworden op: 02 okt 2017, 22:33

22 okt 2019, 00:16

@Riobinx

Is er al wat meer duidelijkheid ?
Ben benieuwd
Groet
Plaats reactie