Verbaasd over niet toekennen WIA

Problemen, verhalen kun je hier lezen en plaatsen
Plaats reactie
skippy04
Newbie
Newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 apr 2017, 18:23

20 apr 2017, 18:44

Hallo, ik ben nieuw op dit forum. Ik hoop advies te krijgen of ervaringen van andere te lezen.
Ik zit momenteel met mijn handen in het haar. Woensdag 19-4-17 kreeg mijn partner te horen dat zij geen WIA toegekend krijgt. Dit na 2 jaar ziektewet. Volgens de verzekeringsarts zijn er mogelijkheden voor arbeid. Het gaat om mijn vriendin met psychische klachten. Ik zat niet bij het gesprek met de verzekeringsarts en ook niet bij de arbeidsdeskundige. Dit wilde mijn partner namelijk niet.

Volgens het UWV is er onvoldoende gezorgd voor re-integratie door de werkgever en zijn er mogelijkheden voor arbeid zoals productiewerk, lopende band werk. Termijn dat UWV de werkgever een loonsanctie kan opleggen is verstreken.

Ik ben behoorlijk verbaasd over deze beslissing en ga uiteraard in bezwaar nadat wij de beslissing thuis hebben ontvangen. In januari 2017 is mijn partner 1x gezien door een UWV verzekeringsarts, dit was een kort gesprek. Mijn vriendin wilde niet dat ik erbij zat. Achteraf gezien geen verstandige beslissing. Na dit gesprek was de diagnose onduidelijk omdat er onvoldoende informatie was. Mijn partner is niet in staat om heldere informatie te geven. Informatie wat er was dateert van een jaar geleden. Mijn partner heeft mij wijs gemaakt dat ze regelmatig gesprekken had en op een wachtlijst stond voor de geschikte therapie. Er zijn ondertussen geen gesprekken geweest met een psycholoog of psychiater. Er is geen hulp geweest! Slechte zaak. Ik heb gister en vandaag behoorlijk wat informatie uit mijn partner moeten trekken.

Omdat er informatie ontbrak werd er door de bedrijfsarts vanuit de werkgever een psychiatrische expertise aangevraagd bij Psyon, bestaande uit 2 gesprekken. Met een psycholoog en een psychiater. Er stonden enkele zaken in het verslag wat niet klopte, hier heb ik ook op gereageerd maar nooit een definitieve versie ontvangen. Nadat UWV het verslag van Psyon ontvangen had werd er een Functionele Mogelijkheden Lijst (FML) opgesteld. Op basis van 2 gesprekken (waar ik ook niet bij zat, dit wilde mijn partner niet en was tevens niet toegestaan) is er een diagnose gesteld. Bijzonder dat zij dat op basis van 2 gesprekken kunnen vaststellen. 2 jaar lang is mijn partner gezien door een bedrijfsarts vanuit haar werkgever, ook langer dan een jaar door psychologen en psychiaters. Vanuit Parnassia:
- Diagnose PTSS
- Psychotische stoornis NAO
- Obsessieve-compulsieve stoornis
- Persoonlijkheidsstoornis NAO met borderline en OCD trekken
Bron; diagnostiekverslag Centrum Eerste Psychose (Parnassia) 01-2016
Hierna geen hulp gehad. Mijn partner heeft al die tijd zoveel mogelijk verborgen gehouden voor mij qua verslagen.
De desbetreffende psychiater was kort hierna gestopt bij Parnassia, mijn vriendin is niet meer benaderd door een instantie voor psychische hulp.

Psyon diagnosticeert op basis van 2 gesprekken dat er enkel forse beperkingen zijn in het sociaal functioneren. Op basis van 2 gesprekken met een verward persoon!! Het klopt niet. Er is onvoldoende rekening gehouden met haar beperkingen en de ernst van de klachten wordt zwaar onderschat. Ik heb spijt dat ik niet heb aangedrongen om bij de gesprekken met het UWV te zitten.

Het UWV adviseerde contact op te nemen met de werkgever. Er moet een WW worden aangevraagd waarschijnlijk.
Mijn partner is niet in staat om te werken. Zij heeft last van angst voor onbekende situaties en mensen. Zij hoort stemmen wat haar angstig maakt, woede uitbarstingen, straatvrees, smetvrees en nog meer psychische klachten. Ik heb mijn partner naar de gesprekken gebracht van het UWV, arbo arts etc, hier moest ik haar mentaal op voorbereiden. Geruststellen. Zij vond dit al erg genoeg. Mijn partner heeft hulp nodig, ik ben bezig met psychische hulp zoeken. Zij is momenteel erg onrustig.

Ik heb gezocht naar een advocaat. Is dit verstandig? Of zelf bezwaar aantekenen? Ervaringen? Kunnen jullie ons aub helpen met advies/tips? Alles is welkom. Alvast bedankt!!!
Laatst gewijzigd door skippy04 op 20 apr 2017, 18:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Elke
Jr. Member
Jr. Member
Berichten: 70
Lid geworden op: 09 apr 2015, 16:47

20 apr 2017, 23:35

Heftig allemaal.
Als ik het zo lees kan je partner goede therapie gaan zoeken en zal dit ook intensieve therapie worden zo te lezen en kan je partner niet werken.
Hierdoor werkt ze wel aan herstel of in ieder geval aan stabiliteit, voor haar en jullie samen belangrijk maar ook naar het UWV toe dat je voldoende inspanning levert om aan je herstel te werken.
Zoveel psychische klachten en geen behandeling kan er inderdaad onjuiste conclusies worden getrokken in een paar gesprekken,
ook omdat je als psychiatrisch patient je in dergelijke gesprekken door stres je vaak heel anders voor doet dan je toestand werkelijk is.
Sterkte!
Gebruikersavatar
uwv_webcare
Hero Member
Hero Member
Berichten: 1404
Lid geworden op: 03 aug 2010, 15:16
Contacteer:

21 apr 2017, 09:58

Hallo Skippy04,

Dat is een bijzonder heftig verhaal. Ik wens je sowieso veel sterkte met je situatie!
Als je vriendin geen bezwaar zou willen maken en jij denkt wel dat dit nodig is dan kun je als je haar machtiging krijgt ook bezwaar voor haar maken. Dat moet dan wel schriftelijk. Online kan ze dat alleen zelf doen. Als het via een advocaat of professionele rechtshulpverlener loopt is een machtiging niet nodig.

Heeft je vriendin medische redenen voor het bezwaarschrift? Deze kunnen het beste apart in een bijlage meegestuurd worden.
Bij een hoorzitting naar aanleiding van het bezwaar mag je als partner ook aanwezig zijn. Maar ze mag ook een deskundige meenemen. Er kan in de procedure ook een nieuw onderzoek plaats vinden door een UWV-arts of een arbeidsdeskundige.

Als je partner WW aan wil vragen dan kan ze dat zelf doen via onze website: https://www.werk.nl/werk_nl/werknemer/u ... nvragen/ww
Daar hoeft de werkgever niet aan te pas komen.

Met Vriendelijke groet,
Harold
UWV Webcare Team
socrates
Full Member
Full Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 30 okt 2016, 09:31

21 apr 2017, 11:12

Beste Skippy04,

Geen vrolijk verhaal en gezien de eerder gestelde diagnosen kan ik je vriendin alleen maar aanraden in bezwaar te gaan tegen de beslissing. Bij het instellen van bezwaar kan ze verzoeken om toezending van de relevante stukken, zodat het mogelijk is precies na te gaan op basis van welke gegevens de verzekerinsgarts van UWV tot zijn/haar conclussie is gekomen en wlek beperkingen er precies zijn vastgesteld.

Ik begrijp dat je partner niet wilt dat jij bepaalde stukken inziet, wat de zaak erg lastig maakt. Het inschakelen van een professionele rechtshulpverlener is dan een goede optie om haar over de streep te trekken in beroep te gaan. Ze hoeft dan niet bang te zijn dat jij stukken inziet waarvan zij dat niet wil.

Veel zal hangen op de beoordeling van de medische situatie. Daar wil ik twee opmerkingen bij maken, maar die zijn vooral van belang in een eventuele beroepszaak bij de rechter en Centrale Raad van Beroep:
1. Je hebt de mening van een (medische)specialist nodig om de argumenten van de verzekeringsarts van UWV te weerleggen. De rechter is geen medicus en jij ook niet. Hij gaat dus af op wat de expert hem verteld. Kom je met je eigen expert die iets anders beweerd dan kan de rechter besluiten zelf een onafhankelijke expert te benoemen. In de regel neemt de rechter het advies van deze expert over.

2. Alles draait om de zogenaamde datum in geding en de beooordeling van de situatie van de situatie op die datum. De vergissing wordt vaak gemaakt dat men een afwijzing krijgt voor een WIA uitkering per 1 Januari 2017 en men dan uiteindelijk bij de rechtbank met een rapport komt van een specialist die de mening van het UWV weerspreekt. Dat is mooi, maar helpt alleen als het rapport betrekking heeft op de situatie van 1 Januari 2017. Vaak spreekt men een spcialist op bijvoorbeeld 10 April 2017 en geeft zijn rapport vervolgens de situatie aan zoals op 10 april 2017. Dat is niet de datum in geding dus gaat het rapport de prullebak in.


In de bezwaarprocedure is het allemaal wat minder formeel, dus kun je nog wel zelf de bezwaarverzekrinsgarts van het UWV proberen te overtuigen dat de beslissing van de verzekeringsarts onjuist is. De bezwaarverzekeringsarts is een andere arts dan de arts die oorspronkelijke beslissing nam en soms wordt de oorspronkelijke beslissing gewijzigd.
skippy04
Newbie
Newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 apr 2017, 18:23

21 apr 2017, 21:49

Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik heb ondertussen uitgezocht hoe ik een bezwaar kan indienen. Dit zal schriftelijk gaan met een machtiging en medische stukken erbij. Mijn partner is gelukkig nu wel toegankelijker als het gaat om informatie delen met mij. We gaan ervoor knokken. Nogmaals bedankt voor het meedenken.

Komt er trouwens een herkeuring...of standaard een hoorzitting? Hoe zit dit?

De werkgevers staat trouwens achter mijn partner. Zij gaan ook contact opnemen met het UWV. Binnenkort ook een gesprek bij de werkgever.
socrates
Full Member
Full Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 30 okt 2016, 09:31

22 apr 2017, 06:15

[QUOTE=skippy04;141635]Hartelijk dank voor jullie reacties. Ik heb ondertussen uitgezocht hoe ik een bezwaar kan indienen. Dit zal schriftelijk gaan met een machtiging en medische stukken erbij. Mijn partner is gelukkig nu wel toegankelijker als het gaat om informatie delen met mij. We gaan ervoor knokken. Nogmaals bedankt voor het meedenken.

Komt er trouwens een herkeuring...of standaard een hoorzitting? Hoe zit dit?

De werkgevers staat trouwens achter mijn partner. Zij gaan ook contact opnemen met het UWV. Binnenkort ook een gesprek bij de werkgever.[/QUOTE]


Je gaat in bezwaar en wat er nu gebeurt is dat UWV nog maals kijkt naar het dossier, dat gebeurt door andere personen dan die bij de oorspronkelijke beslisisng betrokken waren. Het kan zijn dat ze zonder meer tegenoetkomen aan je bezwaren, in dat geval is er geen hoorzitting nodig. Dat UWV overal an tegmoetkomt is uitzonderlijk, dus zal er in jouw geval een uitnodiging komen voor een hoorzitting, waar je de bezwaren nader kunt toelichten. Ook kun je vooraf het dossier inzien zodat je het bezwaarschrift beter kunt onderbouwen.
De hoorzitting wordt gedaan door een jurist, indien reizen bezwaarlijk is wordt het ook wel telefonish gedaan. Omdat er bezwaar wordt gemaakt tegen de medische kant van de beslissing zal er ook een bezwaarverzekeringsarts van het UWV aanwezig zijn. Meestal zal deze arts zelf niets zeggen of vragen en alleen maar luisteren en niet reageren op vragen van jouw kant.
Na de hoorzitting neemt de bezwaarverzekeringsarts een beslissing of ze het eens is met de verzekeringsarts of dat de functionele mogelijkheden moeten worden aangepast. Het kan ook zijn dat de bezwaarverzekeringsarts vindt dat aanvullend onderzoek nodig is of extra indformatie bij een behandelaar moet worden aangevraagd.
Moeten de functionele mogelijkheden worden aangepast dan zal de bezwaararbeidsdeskundige een nieuwe berekening maken en bezien of dat leidt tot een andere arbeidsongeschiktheidsklasse.

Meer info over de bezwaarprocedure kun je hier vinden:
https://www.uwv.nl/particulieren/klante ... t-indienen
Gebruikersavatar
uwv_webcare
Hero Member
Hero Member
Berichten: 1404
Lid geworden op: 03 aug 2010, 15:16
Contacteer:

24 apr 2017, 10:23

Hallo Skippy04,

Wat fijn om te lezen dat je jouw partner zo goed helpt en zij nu ook jouw hulp accepteert. Een positieve ontwikkeling in deze heftige situatie.

Een herbeoordeling en/of hoorzitting is niet standaard tijdens een bezwaar procedure. Als er een hoorzitting plaatsvindt, dan is het niet verplicht hierbij aanwezig te zijn.

Per situatie wordt bekeken wat er nodig is om het bezwaar goed af te handelen. Is een herbeoordeling noodzakelijk? Dan wordt deze opgepakt door een andere verzekeringsarts (en arbeidsdeskundige).

Heel veel succes!

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcare Team
socrates
Full Member
Full Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 30 okt 2016, 09:31

24 apr 2017, 14:02

[QUOTE=uwv_webcare;141639]Hallo Skippy04,

Wat fijn om te lezen dat je jouw partner zo goed helpt en zij nu ook jouw hulp accepteert. Een positieve ontwikkeling in deze heftige situatie.

Een herbeoordeling en/of hoorzitting is niet standaard tijdens een bezwaar procedure. Als er een hoorzitting plaatsvindt, dan is het niet verplicht hierbij aanwezig te zijn.

Per situatie wordt bekeken wat er nodig is om het bezwaar goed af te handelen. Is een herbeoordeling noodzakelijk? Dan wordt deze opgepakt door een andere verzekeringsarts (en arbeidsdeskundige).

Heel veel succes!

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcare Team[/QUOTE]

Dat lijkt mij niet helemaal juist.

Tenzij de situatie direct duidelijk is en er tegemoet wordt gekomen aan de bezwaren is het bestuursorgaan verplicht een hoorzitting te houden. Dat achterwege late is een schending van het recht.
In het geval van een individueel besluit betekent het dat het UWV iemand in de gelegenheid moet stelllen zijn bezwaren mondeling toe te lichten.
Je kunt afzien van het recht op een hoorzitting. Als je geen prijs stelt op een hoorzititng kun je dat direct laten weten, dat versneld de procedure.

Is er een ex-werkgever die bang heeft bij de bezwaarprocedure dan zal die ook in de gelegenheid worden gesteld zijn mening over de zaak te geven en zijn mening toe te lichten tijdens de hoorzitting. Ook als je zelf geen prijs stelt op een hoorzititng.
Gebruikersavatar
uwv_webcare
Hero Member
Hero Member
Berichten: 1404
Lid geworden op: 03 aug 2010, 15:16
Contacteer:

25 apr 2017, 09:36

Hallo Skippy04,

Ik begrijp dat er wat verwarring is ontstaan na het laatste antwoord.

Het staat iedereen vrij om tegen een beslissing van UWV in te gaan, echter wordt niet elk bezwaarschift als bezwaar opgepakt.
Als een bezwaarschrift niet wordt opgepakt (in overleg met de klant) of niet ontvankelijk wordt verklaart, dan volgt er geen hoorzitting.

Wordt je bezwaar wel in behandeling genomen? Dan volgt vanuit het UWV altijd de mogelijkheid om een hoorzitting te houden. Tijdens de hoorzitting kun je het bezwaar mondeling toelichten.
Uiteraard kun je zelf beslissen om af te zien van deze hoorzitting. Zo is het niet standaard dat bij elk bezwaarschrift een hoorzitting volgt.
Per situatie wordt bekeken wat er nodig is om het bezwaar goed af te handelen. Je hebt daarin zelf ook invloed op het hele proces.

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcare Team
skippy04
Newbie
Newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 apr 2017, 18:23

27 apr 2017, 10:30

Bedankt voor jullie reacties. Wij gaan naar de hoorzitting zodra wij uitgenodigd zijn. Ik heb mijn bezwaar bijna af, deze verstuur ik dan aangetekend.

19-4 kreeg mijn partner te horen dat zij geen WIA krijgt. 25-4 heeft UWV de beslissing opgesteld en na telefonisch aanvraag van de werkgever heeft UWV dit digitaal naar hen verstuurd. De werkgever gelijk door naar ons. Wij hebben een WW aanvraag gedaan gister.
Ik vind het schandalig dat wij nog geen papieren versie in de bus hebben gehad, wij zouden het binnen een week ontvangen. Nu met de feestdagen ertussen ontvang ik het pas zaterdag, of maandag. In de beslissing staat trouwens dat ik voor 9 april een WW moest aanvragen, terwijl mijn partner pas 19-4 te horen kreeg geen WIA te krijgen.

En nog een vraag;
Volgens het UWV is er onvoldoende gezorgd voor re-integratie door de werkgever.
Ik citeer hierover een deel van de beslissing:
- “Dat is een reden om de loondoorbetalingsverplichting te verlengen. Toch doen wij dat niet. Verlenging is namelijk alleen mogelijk als dit vóór de afloop van de wachttijd aan de werkgever is meegedeeld.Omdat de wachttijd al is geëindigd, kunnen wij de loondoorbetalingsverplichting van uw werkgever niet meer verlengen.”

Kan het UWV hier aansprakelijk voor worden gesteld? Dit is toch een fout van het UWV?

Wie weet waar ik betaalbaar juridische hulp kan krijgen? Ik weet dat er punten zijn voor juridisch advies, maar heeft iemand hier ervaring met een bepaalde betaalbare jurist of advocaat?

Wederom bedankt voor adviezen en tips.
Laatst gewijzigd door skippy04 op 27 apr 2017, 11:02, 1 keer totaal gewijzigd.
socrates
Full Member
Full Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 30 okt 2016, 09:31

27 apr 2017, 14:49

Beste skippy04,

Maak je geen zorgen over de WW-aanvraag voor 9 april, UWV zal met de situatie rekening houden.

Zolas je zelf aangeeft is het met de feestdagen niet al te best met de postverzending. Normaal gesproken heb je de papieren versie binnen enkele dagen en soms krijg je hem alvast per email, zoals ook t.a.v. de werkgever gebeurde.

De loondoorbetaling is een sanctie die UWV kan opleggen als een werkgever zijn reintegratieverplichtingen niet of onvoldoende nakomt. De werknemer mag daardoor niet in een ongunstigere positie terecht komen. Meer info over de loonsanctie en de gevolgen voor de werknemer vindt je hier:
http://www.intermediair.nl/carriere/sal ... gle.com%2F

UWV heeft blijkbaar niet snel genoeg het dossier behandeld, de vraag is nu of je partner daardoor schade heeft geleden. Indien het antwoord ja is, dan kan eventueel schadevergoeding worden geeist. De schade zal in hoofdzaak ontstaan wanneer je partner meer verdiende dan het maximumdagloon. Dan zal zij immers minder krijgen dan 70% van haar oude loon, wat is wat ze zou krijgen bij een loonsanctie.

Je kunt natuurlijk altijd een klacht indienen tegen de trage behandeling van het dossier via de klachtenprocedure van UWV.

Juridische hulp is er in allerlei soorten en maten en mede afhankelijk van je woonplaats. Zo is er bijvoorbeeld het juridish loket en zijn er een aantal sociale advocaten. Kijk bijvoorbeeld eens op: http://www.vsanadvocaten.nl/
Zoek wel altijd een advocaat die gespecialiseerd is in sociale zekerheidsrecht. Ook zijn er verschillende plaatsen groepen van arbeidsongeschikten die andere mensen ondersteunen en soms kun je ook nog wat hebben aan een patientenvereniging.

Succes.
skippy04
Newbie
Newbie
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 apr 2017, 18:23

03 mei 2017, 18:31

Nogmaals hartelijk dank voor de reactie. Ik ben druk bezig met de regelzaken. Binnenkort ook een afspraak met de arbo arts, hij zal ons helpen met het bezwaar. Hopelijk staan we iets sterker daardoor.

Ik heb net een aflevering bekeken van 'de monitor' over het UWV, voor de geïnteresseerde:
https://www.npo.nl/de-monitor/09-04-2017/KN_1689701

En nogmaals over de fout van UWV betreft de loondoorbetaling. Vanaf 9 april heeft mijn partner in feite geen inkomen, eind mei wordt er een beslissing (WW) genomen.
Gelukkig kwam de werkgever ons tegemoet door het vakantiegeld voor te schieten. Mijn partner is hoofdkostwinner. Het interesseert het UWV echt allemaal niet. In principe is dit geleden schade lijkt mij? Wat jij zei 'De schade zal in hoofdzaak ontstaan wanneer je partner meer verdiende dan het maximumdagloon.'
Ik heb geen flauw idee of mij partner meer verdiende dan het maximum dagloon, wat is het max. dagloon eigenlijk? Na googlen vond ik dat het € 205,77 is. Mijn partner verdiende niet meer als dit. Het feit dat mijn partner geen inkomen heeft van 9 april tm eind mei is schade lijkt mij?

Ik heb trouwens de vraag ook gesteld aan https://www.nurecht.nl/, kreeg binnen een dag een antwoord m.b.t. de loonsanctie. Wellicht ook interessant voor andere.
Laatst gewijzigd door skippy04 op 03 mei 2017, 18:38, 1 keer totaal gewijzigd.
socrates
Full Member
Full Member
Berichten: 247
Lid geworden op: 30 okt 2016, 09:31

04 mei 2017, 03:07

[QUOTE=skippy04;141721]Nogmaals hartelijk dank voor de reactie. Ik ben druk bezig met de regelzaken. Binnenkort ook een afspraak met de arbo arts, hij zal ons helpen met het bezwaar. Hopelijk staan we iets sterker daardoor.

Ik heb net een aflevering bekeken van 'de monitor' over het UWV, voor de geïnteresseerde:
https://www.npo.nl/de-monitor/09-04-2017/KN_1689701

En nogmaals over de fout van UWV betreft de loondoorbetaling. Vanaf 9 april heeft mijn partner in feite geen inkomen, eind mei wordt er een beslissing (WW) genomen.
Gelukkig kwam de werkgever ons tegemoet door het vakantiegeld voor te schieten. Mijn partner is hoofdkostwinner. Het interesseert het UWV echt allemaal niet. In principe is dit geleden schade lijkt mij? Wat jij zei 'De schade zal in hoofdzaak ontstaan wanneer je partner meer verdiende dan het maximumdagloon.'
Ik heb geen flauw idee of mij partner meer verdiende dan het maximum dagloon, wat is het max. dagloon eigenlijk? Na googlen vond ik dat het € 205,77 is. Mijn partner verdiende niet meer als dit. Het feit dat mijn partner geen inkomen heeft van 9 april tm eind mei is schade lijkt mij?

Ik heb trouwens de vraag ook gesteld aan https://www.nurecht.nl/, kreeg binnen een dag een antwoord m.b.t. de loonsanctie. Wellicht ook interessant voor andere.[/QUOTE]

Een lastige situatie. Maar er spelen hier verschillende zaken.

1. Je partner verdiend niet meer dan het dagloon, dus is er geen schade op dat gebied. Er zou nog schade kunnen zijn door nalatige reintegratie inspanningen waardoor je partner moeilijker aan het werk kan komen, maar dat is lastig aan te tonen en bovendien ben je van mening dat je partner op dit moment niet kan werken.

2. Op dit moment heeft je partner geen inkomsten. In zo'n geval kan je UWV om een voorschot vragen. Weigeren ze dit en zijn er onvoldoende middelen om in de dagenlijkse levensbehoefte te voorzien dan kan je naar de rechter stappen met het voorzoek om een voorlopige voorziening te treffen. Dat wordt ook wel "broodnood" genoemd. (De rechter kan dan bepalen dat UWV een voorschot moet geven, wordt de uitkering uiteindelijk afgewezen dan moet het voorschot worden terugbetaald, wordt het goedgekeurd dan wordt het voorschot met de uitkering verekend.
De uitkering wordt met terugwerkende kracht verleend, dus niet per datum van de beslising!

Win je in bezwaar dan zal de WIA uitkering met terugwerkende kracht worden verleend, eventuele voorschotten vanuit de WW worden dan met de nabetaling vanuit de WIA verekend.

Mocht de financiele siutatie onhoudbar zijn tot aan eind van deze maand neem dan direct contact op met UWV en vraag ze om een voorschot te geven wegens broodnood.


Aanvulling:
Een voorschot van UWV kan alleen bij een WW-uitkering. Maar je kunt altijd een voorlopige voorziening aanrvagen bij de rechtbank i.v.m. het bezwaar voor de WIA. De procedure bij de rechtbank duurt ongeveer 2 weken dus ga wel na of het zin heeft.
Laatst gewijzigd door socrates op 04 mei 2017, 03:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
uwv_webcare
Hero Member
Hero Member
Berichten: 1404
Lid geworden op: 03 aug 2010, 15:16
Contacteer:

04 mei 2017, 14:56

Hallo Skippy04,

Allereerst sorry voor het late antwoord op je bericht van 20 april.

Begrijpelijk dat jij je zorgen maakt, het gaat immers om inkomen en in jullie geval om het inkomen van de kostwinner.

Zodra de WW-uitkering is aangevraagd, kun je via onze klantenservice een voorschot aanvragen. Lees hier meer informatie: http://bit.ly/2o6immm.

Ik wil je meegeven dat je hier kunt hier nalezen wanneer je recht hebt op een vergoeding als wij niet op tijd beslissen: http://bit.ly/2pJpEvw.

Met vriendelijke groet,

Jantina
UWV Webcare Team
Plaats reactie