Reintergratie

Problemen, verhalen kun je hier lezen en plaatsen
Gesloten
Roel
Newbie
Newbie
Berichten: 12
Lid geworden op: 23 jun 2010, 07:57

04 jan 2011, 15:14

Beste lezers,

Mijn naam is Roel en ben al een poosje lid van het forum. Kan je vertellen dat het mij al veel heeft geholpen om met lotgenoten te schrijven. Ik ben 48 jaar en heb te horen gekregen dat ik een niet te behandelen pijnsyndroom heb. Heb al diverse trajecten gehad in ziekenhuizen maar nu weet ik dan eindelijk wat voor aandoenning het is, het sloopt en vreet aan je geen conditie meer veel op bed pijn, niks kunnen, en ga zo maar door. Ik heb van februari 2010 tot november 2010 op de wachtlijst gestaan bij het Rijnlands revalidatiecentrum, achteraf blijkt dit allemaal verloren tijd te zijn. Op 9 november 2010 heb ik te horen gekregen dat ze mij daar niet kunnen helpen. het is daar voor korte trajecten en niet voor lange. Nu sta ik weer op de wachtlijst bij de Hoogstraat in Utrecht. Over 16 weken krijg ik een oproep voor een info avond. In oktober 2010 heb ik op advies van de arbo-arts een IVA aanvraag gedaan. Omdat het duidelijk werd dat ik niet beter ging worden. Echter het UVW vind dat er nog behandelaars actief zijn en hebben de aanvraag niet geaccepteerd. Maar er is geen herstel mogelijk aldus de artsen/specialisten. Nu krijg ik weer een re?ntegratie bedrijf op mijn nek, deze wilde eigenlijk niet bij mij thuis komen, en vonden dat ik naar het bedrijf moest komen waar ik werk om een gesprek aan te gaan met de werkgever en dat bedrijf. Ik heb duidelijk verteld dat ik niet kan opbrengen om daar naar toe te komen. Ben gewoon te ziek. Nu is er een afspraak gemaakt dat ze volgende week donderdag langs komen om 10.00 hier thuis bij mij om te kijken praten. Weet je of ik tegen een eventueel oordeel, dat ik moet werken in beroep kan gaan of zo? weet je ik weet het soms niet meer. Ik lig op bed in de kamer, en dat krijg je dit soort poortwachter onzin. Ik was vroeger 24 uur oproepbaar voor mij werk, dus lui was ik zeker niet. Vroeger kon ik alles. fotografie,vissen,varen met mijn boot en ga zo maar door, 1 oktober 2011 zou ik 2 jaar ziek zijn, wat een inpact.

Ik hoop dat iemand mij iets van advies zou kunnen geven en wat peptalk.

Een warme groet,

Roel
Gebruikersavatar
Desie
Administrator
Administrator
Berichten: 4302
Lid geworden op: 17 dec 2007, 19:26

04 jan 2011, 17:18

Hallo Roel,

Tja daar lig je dan met een niet te behandelende pijn.
En daar moet je het maar mee doen zeggen ze.
Is er geen ander ziekenhuis die je nog kan helpen?
Heb je ook medicatie tegen de pijn...

Op ons forum zit een team van het Uwv en ik zal hun even op je vraag wijzen.
Ik hoop dat zij je kunnen vertellen wat te doen.
Of je hier tegen in beroep kan gaan.
Hoelang ben je hiervoor al thuis?

En mag ik ook weten wat ze nu precies hebben gevonden bij je want, wat dat is kan ik niet uit je verhaal opmaken.

Gr Desie
Gebruikersavatar
Invisible
Hero Member
Hero Member
Berichten: 2646
Lid geworden op: 09 feb 2007, 16:28
Contacteer:

04 jan 2011, 21:17

hallo Roel

wat zit jij toch in een vervelende situatie zeg.
maar wat ik je wel kan vertellen is dat je zeker wel tegen een besluit in bezwaar kan gaan die door het uwv is gemaakt.
op het moment dat jij je besluit hebt binnen gekregen van het uwv staat er ook in je brief vermeld dat je bezwaar kan aantekenen binnen een bepaalde termijn.
binnen die termijn dien je dan een bezwaar brief in te sturen waarom jij het niet eens bent met de beslissing.
ook kun je dan medische bewijs stukken mee sturen etc.
wanneer je die brief hebt ingestuurd krijg je een brief thuis gestuurd dat ze je brief hebben ontvangen,en zullen ze binnen een korte termijn telefonisch contact met je opnemen zodat je je verhaal ook telefonisch nog eens mondeling kan toelichten.
tijdens dit gesprek (althans in mijn geval) wordt ook een datum geprikt voor de bezwaar zitting waar een bezwaar arts bij aanwezig is,en iemand van de juridische afdeling van het uwv.
wanneer je dan naar die zitting toegaat mag jij ook iemand mee nemen,het zij een partner of een juridisch aangelegd persoon,dit dien je wel aan te geven.
tijdens deze zitting kun je nog het een en ander toelichting,en kun je aangeven dat je medische dossiers opgevraagd kunnen worden bij je behandelaars zodat er ingezien kan worden dat er geen verbetering optreedt bij je,en dat je dus ook niet beter wordt.
hier voor dien je een handtekening te zetten zodat je toestemming geeft.
na deze zitting heeft het uwv ongeveer 4 maanden om een beslissing te nemen,in deze periode loopt je evt uitkering gewoon door,maar ook de procedure voor reintegratie loopt gewoon door helaas,heel krom van die reintegratie maar helaas loopt dit alles apart van elkaar.
bij mij heeft dit alles in een tijdsbestek van nog geen 3 maanden plaats gevonden vanaf het moment dat ik bezwaar indiendde en was dus alles heel snel geregeld,en heb het ook gewonnen op dat moment.
ik hoop dat je iets met deze informatie kunt,mocht je nog meer vragen hebben dan horen we dat graag van je.

groetjes
Cindy
Gebruikersavatar
uwv_webcare
Hero Member
Hero Member
Berichten: 1404
Lid geworden op: 03 aug 2010, 15:16
Contacteer:

05 jan 2011, 13:16

Beste Roel,

Ik begrijp uit jouw verhaal dat je een vervroegde WIA (IVA) uitkering hebt aangevraagd en dat deze aanvraag is afgewezen.
De reactie van Cindy dat je bezwaar kunt maken tegen deze beslissing is juist.
Actuele informatie over het indienen van een bezwaarschrift vind je op deze pagina.

Op dit moment zit je dus in de eerste twee jaar na jouw ziekmelding. Zoals je zelf aangeeft val je daarom onder de Wet Poortwachter.
Dit betekent dat je werkgever samen met jou verantwoordelijk is voor je re-integratie. Daarbij dient vanzelfsprekend rekening te worden gehouden met jouw situatie/ziekte.
Het is verstandig om het gesprek van donderdag as met je werkgever af te wachten.
Als je werkgever aangeeft dat je (gedeeltelijk) moet werken en jij vindt dat je dit niet kunt, zou je kunnen overwegen een deskundigenoordeel bij UWV aan te vragen.

UWV geeft dan een onafhankelijk oordeel of je in staat bent werkzaamheden te verrichten rekening houdend met jouw situatie.

Actuele informatie over het deskundigenoordeel vind je op deze pagina.

Ik wens je sterkte met je gezondheid.

Met vriendelijke groet,

Ren?
UWV Webcare Team
Roel
Newbie
Newbie
Berichten: 12
Lid geworden op: 23 jun 2010, 07:57

06 jan 2011, 01:14

[QUOTE=desie;93199]Hallo Roel,

Tja daar lig je dan met een niet te behandelende pijn.
En daar moet je het maar mee doen zeggen ze.
Is er geen ander ziekenhuis die je nog kan helpen?
Heb je ook medicatie tegen de pijn...

Op ons forum zit een team van het Uwv en ik zal hun even op je vraag wijzen.
Ik hoop dat zij je kunnen vertellen wat te doen.
Of je hier tegen in beroep kan gaan.
Hoelang ben je hiervoor al thuis?

En mag ik ook weten wat ze nu precies hebben gevonden bij je want, wat dat is kan ik niet uit je verhaal opmaken.

Gr Desie[/QUOTE]

Hoi Desie,

Bedankt voor hulp, heb inmiddels bericht ontvangen via forum UWV onderwerp. Mijn aandoening is een Chronische pijn syndroom. Ontstaan in de rug men dacht eerst een hernia, maar na diverse pijn blokkades bleek de pijn zich verder door mijn lichaam te zijn gaan verplaatsen. Medicatie is vrij hoog 4 tot 8 tramadol/zaldiar per dag en de pijn komt er nog doorheen. Erg naar allemaal. Tot overmaat van ramp heeft de bedrijfs-arts mijn prive gegevens geschonden morgen zal ik even mailen via prive bericht wat er is gebeurd.

Nou je weet weer iets meer van mij.

Warme groet,
Roel
Laatst gewijzigd door Roel op 06 jan 2011, 01:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Zoon (2)
Newbie
Newbie
Berichten: 0
Lid geworden op: 17 jan 2011, 17:36

17 jan 2011, 19:00

............................................
Gesloten