Author Topic: Stichting Opkikker  (Read 16485 times)

Desie

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4365
Stichting Opkikker
« on: November 08, 2011, 06:57:40 PM »
Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch n?t iets langer duren!

De organisatie:

De stichting is opgericht in 1995 als particulier initiatief en werkte destijds volledig met vrijwilligers. Na een jaar van voorbereiding is de Opkikker in 1996 daadwerkelijk gestart met het organiseren van 20 Opkikkerdagen voor gezinnen waarvan het kind onder behandeling was in het AMC te Amsterdam. De afgelopen zestien jaar heeft de stichting een enorme groei doorgemaakt. Vanaf de zolderkamer zijn wij nu drie verhuizingen verder, hebben wij de basis van de stichting verstevigd en is het secretariaat geprofessionaliseerd. Hiernaast is er een gestage groei van het aantal Opkikkerdagen geweest.

Doelstelling en Filosofie:

Stichting Opkikker heeft als doel gesteld het tijdens of tussen de behandeling door, verzorgen van een fijne dag voor gezinnen, waarvan een kind in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar, in verband met een chronisch fysieke aandoening, langdurig onder behandeling is in een met de stichting samenwerkende instelling, of die door de ernst of aard van deze aandoening, uitzicht heeft op een langdurige behandeling in deze instelling.

Voor meer informatie:
Stichting Opkikker